Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnads: Sämre a-kassa betalar bättre ställdas skattesänkningar

Annons

Landerdahl svarar den 18 juli på min debatt artikel om a-kassans förhöjda finansieringsavgift.

Jag och många andra ser a-kassan som en försäkring. Den ska bidra till att övergången mellan två arbeten ska bli så ekonomisk skonsam som möjlig för den enskilde medborgaren.

Man ska inte behöva gå från hus och hem den dagen man blir arbetslös. Försäkringen har som Landerdahl mycket riktigt påpekar varit finansierad av medlemsavgifter och skattemedel. Detta på grund av att en majoritet av politiker sett vikten av att medborgarna inte ska sättas på bar backe under en arbetslöshetsperiod.

Nu urholkar alliansen värdet i försäkringen och höjer samtidigt avgiften. Höjningen för a-kassans medlemmar finansierar till stor del alliansens skattesänkningar. Skattesänkningarna får de som har goda ekonomiska förutsättningar del av.

För mig som facklig företrädare är det ett "fall" som i allra högsta grad rör medlemmarna i facket och i a-kassan. Landerdahl bemöter mitt inlägg på ett klassikt retoriskt sätt och ställer motfrågor.

Du är skyldig mig ett svar. Varför ska a-kassemedlemmar betala skattesänkningar för dem som redan före valet 2006 levde gott?

Mats Engström

Ordförande Byggnads Mälardalen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons