Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Alla är välkomna att ta del av vårt idrottspolitiska program

Annons

Centerpartiet redogjorde i mycket god tid inför valet vår syn på politiken och utvecklingsmöjligheterna gällande Västeråsidrotten.

På VLT Debatt skrev undertecknad:

Tillsammans med alliansens övriga ledamöter i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden:

Nya riktlinjer för föreningsstöd i Västerås har tagits av en enig kultur-, idrotts- och fritidsnämnd under mandatperioden 2006-2010.

Dialog och delaktighet har varit kännetecken i nämndens arbete som genomförts i samverkan med företrädare för berörda idrottsföreningar. Beslutet är väl föreningsförankrat, ambitiöst och med nya tydliga avsikter om viljeinriktningen.

Idrottsföreningarna och idrottsalliansen i Västerås har uttryckt sig positivt om det nya föreningsstödet.

Det hela är ett levande dokument som kontinueligt ska kommuniceras med föreningarna.

Centerpartiet med dess folkrörelseinriktade idrottspolitiker bidrar till ökad samverkan och dialog kring dessa för staden otroligt viktiga frågor. Där har vi, företrädare för de demokratiskt valda politiska partierna, tillsammans med föreningsansvariga samt idrottsintresserad allmänhet, ett mycket stort och ansvarsfullt uppdrag.

Alla västeråsare, inklusive VSK:s hedersordförande Lennart Jansson, är välkomna att ta del av Centerpartiets idrottspolitiska program som finns i dokumentet Ett Västerås där du kan växa, Kommunalt handlingsprogram 2010–2014.

Det är viktigt att den nuvarande arbetsmodellen för kultur, idrott och fritid består. Samverkan mellan dessa områden är helt avgörande för många västeråsares välmående.

För staden Västerås är samverkansmodellen kultur–idrott en motor, utvecklingskraft och tillväxtfaktor.

Centerpartiets företrädare är garanter för att tillgänglighetsperspektivet och folkhälsoaspekten integreras inom alla politikerområden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons