Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Det är samhället som tjänar på invandring, inte tvärtom!

Centerpartiet står för en modern politik som bygger på grundläggande värderingar om frihet, trygghet och hållbarhet. Vi ser olikheterna som en tillgång.

Annons

Stad och landsbygd i samverkan är en förutsättning för en hållbar samhällsutveckling. Centerpartiet är och har varit ledande när det gäller att framhålla landsbygdens problematik och möjligheter, vad än olika företrädare för andra partier må påstå.

Solveig Ingemarsson (S) räknar upp en rad försämringar som skett på landsbygden i Norrland. Hon glömmer att samhällsservice också gjorts mer tillgänglig via till exempel lantbrevbäring och livsmedelsbutiker genom samverkan mellan bland annat Posten, Försäkringskassan, apotek och banker. För att stärka och påskynda tillväxt i hela landet föreslår Centerpartiet också att en lagstadgad garanti för offentlig service i hela landet införs. En sådan garanterar varje medborgare och varje permanent hushåll i Sverige tillgång till bland annat elektricitet, telekommunikationer, bredband, post-distribution och hälso- och sjukvård.

Andra Centerpartiförslag som gynnar hela Sverige, såväl landsbygd som stad, är bland annat:

Förbryllande nog verkar Ingemarsson i sin debattartikel antyda att Socialdemokraterna anser att Sverige bör hindra människor från andra länder att komma hit och arbeta. Vi i Centerpartiet vänder oss starkt emot detta synsätt, som vi menar ger uttryck för en obehaglig och inte minst improduktiv och bakåtsträvande samhällssyn. Är detta verkligen Socialdemokraternas linje?

Sanningen är ju att det i framtiden behövs fler människor som kan arbeta för att vårt samhälle ska kunna försörja en befolkning med en allt större andel äldre. Vi menar att alla som vill bidra till att utveckla vårt land är mer än välkomna och kommer att fort-sätta att arbeta för att Sverige ska bli ett bra nybyggarland för alla, oavsett ursprung.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons