Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: För sent besked om Köpings sjukhus

Annons

Första gången jag frågade om konsekvenserna av lokalförsörjningsplanen för Västmanlands sjukhus var i mitten av mars. Sedan upprepade jag frågan både till landstingsstyrelsen ett par veckor senare, och nu senast på landstingsfullmäktige den 18 april. Övriga sjukhus i Västmanland var inte med i planen, vilket fick mig att fundera över konsekvenserna för dessa verksamheter, däribland Köpings lasarett.

Frågan var högaktuell. Det svar som jag slutligen fick av landstingsstyrelsens ord-förande Denise Norström (S) den 18 april var dock att inget besked kunde lämnas.

Döm om min förvåning då jag en vecka senare, den 25 april, kunde läsa i Bärgslagsbladet att Denise Norström gett besked om att akutmottagningen i Köping blir kvar. Särskilt eftersom hon i ett uttalande i maj 2010 menat att Västmanland endast behöver en akutmottagning.

Jag och Centerpartiet gläds åt att akutmot-tagningen i Köping blir kvar och att oroliga medborgare kan andas ut. Jag anser dock ändå att ett besked kunde ha getts redan under landstingsfullmäktiges möte. Då hade våra medborgare sluppit onödig oro och ångest.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons