Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Vem vill du ska föra din talan?

Den 7 juni är det val till EU-parlamentet. Varför ska du bry dig om det? För att sex av tio beslut i din hemkommun, oavsett om den ligger i Västmanland eller i Toscana, påverkas av beslut i EU.

Annons

Vilka regler som gäller för djuruppfödning, vilka regler vi ska ha angående arbetstider och semester, regler för hur man får dela information på internet, samt rätten till sjukvård över hela EU är några exempel på beslut som EU-parlamentet varit med och fattat.

Det handlar inte bara om lagar utan också om pengar till nya vägar, renare stränder, forskning och utveckling. Ledamöterna bestämmer också vart dina EU-pengar ska gå.

Vill du att EU ska ägna sig åt gränsöverskridande frågor som enskilda länder inte kan hantera själv? Välj då en centerpartistisk kandidat. Centerpartiet tror på ett smalare men vassare EU, där rätt sak beslutas på rätt nivå. Den europeiska nivån ska

besluta om de stora gränsöverskridande frågorna och låta bli de frågor som vi kan fatta beslut om nationell, regional eller lokal nivå.

EUarlamentet är världens enda gränsöverskridande folkvalda parlament. Tillsammans med 375 miljoner andra människor har du möjlighet att välja vilken framtid du vill ha. Du har möjligheten att välja vem som ska representera dig och fatta beslut som påverkar din framtid. Om inte du väljer, då kommer någon annan att göra åt dig. Vågar du stå över möjligheten att bidra till den framtid du vill ha? Rösta den 7 juni.

Lena Ek

EU-parlamentariker

Lars Kallsäby

kommunalråd, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons