Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C: Visionen kvarstår

Annons

Svar till Anna Wallén, Kent Persson, Agneta Luttropp, Mikael Vilbaste den 7 augugusti.

Centerpartiet har i alliansregeringen fått igenom en kraftfull satsning på förnyelsebar energi! Under de kommande åren räknar vi till exempel med att tiodubbla den svenska vindkraftsproduktionen. Denna politik är resultatet av en kompromiss – vi har accepterat att gamla, uttjänta, kärnkraftsreaktorer kan få ersättas någon gång i framtiden. Det är dock inte tal om fler reaktorer än idag eller på nya platser och allt förutsätter att det går att få kommersiell lönsamhet i investeringarna, något som många betvivlar.

Politik innebär att kompromissa ibland. Det förstår säker också miljöpartisterna Agneta Lutlllltorp och Mikael Vilbaste, de skriver ju idag under på samma politik som linje ett stod för i kärnkraftsomröstningen. Miljöpartiet, som till stor del grundades på kärnkraftsfrågan, ”står nu på samma sida som högerledaren Gösta Bohman” enligt partiets tidigare språkrör Birger Schlaug.

Vi i Centerpartiet har gjort en prioritering. Vi ser idag hotet från den globala uppvärmningen som mer akut än hotet från kärnkraften. Men vår vision har inte förändrats - vi arbetar för en värld försörjd med enbart förnybara energikällor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons