Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartister: Vi vill se utveckling i hela Västerås

Annons

En av ledstjärnorna för oss i Centerpartiet är varje människas rätt att själv bestämma över sitt liv utan klåfingriga ingrepp av politiker. En annan är en helhetssyn på samspelet mellan stad och landsbygd.

Det här har aldrig de rödgröna förstått sig på. Den styrande minoriteten i Västerås har sedan de fick ta över makten lagt flera förslag på temat Vi vet bäst, varav ett handlat om att stoppa all ny planläggning av bebyggelse på landsbygden. Den som vill bo utanför redan bebyggda områden får lägga drömmarna i malpåse och rätta in sig i leden.Inte ens miljöpartisterna tycker att någon ska få bo för långt från asfalten.

Den styrande minoriteten har inga problem med det moment 22 det innebär att säga att folk inte får bo där det inte finns kollektivtrafik, och att kollektivtrafiken inte ska gå där det bor få människor. Det är så det ser ut i förslaget Smartkoll, som den styrande minoriteten verkar gilla men som fått massiv kritik från väster-åsarna under våren.

Politikernas roll är inte att bestämma var västeråsarna ska bo. Politikernas roll är att ge både stad och landsbygd förutsättningar för att leva och utvecklas. Därför satsar vi i Centerpartiet på bra vägar, småföretagande och utveckling i hela kommunen. Och därför är det också glädjande att Krist-demokraterna har anslutit sig till Centerpartiets linje – att främja en hållbar landsbygdsutveckling.

Centerpartiet kommer att fortsätta kämpa för att alla människor i Västerås kommun ska kunna få bygga, bo och leva där de vill. Även där kollektivtrafiken ännu inte är utbyggd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons