Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Windén (M): Höj debatten till en anständig nivå!

Annons

Man kan förstå att vänstern är frustrerad över att det är svårt att hitta argument mot regeringens politik. Riksdagsledamoten Pia Nilsson (S) lyckas nog i tisdagens VLT demonstrera det mest desperata försöket till smutskastning.

Hon börjar med en beskrivning av socialförsäkringarnas betydelse. Det finns väl ingen konflikt i dess betydelse? Hon försöker ge sken av att Moderaterna vill ta bort dem.

Sanningen är att arbetslöshets- och sjukförsäkringen inte skall vara en livslång födkrok utan just som Nilsson skriver ”... tills man hittar ett nytt jobb eller blir frisk.”

Därefter hoppar hon på småbarnsföräldrarna, att kvinnan ”lockas” att stanna hemma och ta hand om sina barn. Regeringen ger dem möjligheten, det vill säga fritt val. Varför, Pia Nilsson, är det inget jobb att ta hand om sina egna barn men ok att ta hand om andras?

Det finns olika uppfattningar hur, men ge inte intrycket av att ta hand om barn skulle vara nedvärderande. På tal om kostnad så vet Nilsson lika bra som jag att det är mycket billigare för samhället med vårdnadsbidrag än dagis.

Sedan raljerar hon om rut-avdraget. Andra skribenter har tidigare visat att samhället tjänar på rut-avdrag. Det är för övrigt mycket viktigare att till exempel läkaren utför höftledsoperationer än att klippa gräset.

Dessutom genereras en massa vita jobb, speciellt inom områden som gynnar grupper med hög arbetslöshet. Det är bättre att de får en reell chans att jobba och komma in på arbetsmark-naden. Det är många hög-avlönade som utnyttjar rut. Vad är det för fel med det? Det är ju delvis deras pengar som hamnar i rut-arbetarens fickor.

Det mest märkliga påhoppet är kanske det på McDonalds. Där finns ju en arbetsmarknad för unga med låg utbildning. Det är väl bra, även om den till viss del måste subventioneras.

Den sista rallarsvingen är snudd på förtal – Nilsson påstår att ungdomarna tvingas jobba utan lön.

Vet skäms, Pia Nilsson! Höj debatten till en anständig nivå!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons