Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christian Schremser: Miljöpartiet glider undan och fintar

Annons

Andreas Porswald och Mikael Vilbaste lyckas i sin debattartikel i VLT den 12 juni undvika mina påstådda rallarsvingar likt Muhammad Ali i sin glans dagar. De glider undan, de fintar och de jabbar.

När de presenterar mig som "Christian Schremser, vänsterpartist" försöker de givetvis påskina att jag på något sätt är ansvarig för de politiska ställningstaganden vänsterpartiet gjorde under den förra mandatperioden. Det är jag inte. Sant är att jag är medlem i vänsterpartiet men till skillnad från Andreas Porswald som är miljöpartiets högsta politiske företrädare i Västerås och Mikael Vilbaste som är miljöpartiets representant i Mimers styrelse samt ledamot i kommunfullmäktige så är jag en vanlig enkel medlem i vänsterpartiet som saknar uppdrag.

Artikelförfattarna tar specifikt upp kollektivtrafiktaxan som exempel på vänsterpartiets "svek". Jag anser också att det var ett politiskt misslyckande av den gamla majoriteten att kollektivtrafikens taxor höjdes. Dock så upptäckte jag, när jag under en del av förra mandatperioden fungerade som ersättare i teknik- och idrottsnämnden, att taxorna inte beslutas av Västerås stad utan av VL:s styrelse. Det är märkligt att inte Andreas Porswald noterat samma sak.

Trots att Porswald och Vilbaste glider undan kvarstår faktum: miljöpartiet skulle med sina fyra mandat i fullmäktige tillsammans med socialdemokraternas 27 och vänsterpartiets fyra skapa majoritet för folkomröstning. Trots att de argumenterar för de fördelar en utförsäljning skulle ha vågar de inte låta folket pröva dessa argument. Det är ett svek mot dem som skrivit på Hyresgästföreningens namninsamling samt de ideal miljöpartiet påstår sig stå för.

Christian Schremser

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons