Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

City ska vara till för alla

Annons

Det är olyckligt att västeråsare som har någon typ av funktionshinder inte känner att de är välkomna till city, utan väljer att åka till en annan plats. City är ett viktigt område. Det är viktigt att även personer med funktionshinder har tillgång till denna service.

Den sittande majoriteten i Västerås har tidigare höjt färdtjänsttaxan i syfte att uppmuntra funktionshindrade att åka kollektivt, det har i stället lett till att färre tar sig ut. Resurser för ökad tillgänglighet och handikappanpassning i centrum måste fortsätta vara ett prioriterat område. I våras krånglade Proaros med att försvåra för personer med funktionshinder att ta sig fram med eget fordon med hjälp av en assistent ¿ det är märkligt att inte Västerås kommit längre i handikapparbetet.

Det handlar om jämlika villkor i samhället och det måste vi alla försvara. Handikappolitiken måste inriktas på att lyfta människors egna möjligheter att ta hand om sig själva och uppmuntra och underlätta för personer med funktionshinder att leva som alla andra - inte försvåra. Därför är det angeläget att teknik och idrottsnämnden hittar en mer rättvis lösning gällande p-platserna för de funktionshindrade.

Roger Haddad (fp)

Ledamot av nämnden för funktionshindrade

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons