Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cuf: Miljöpartiets politik gör glesbygden ännu glesare

Annons

Miljöfrågorna måste drivas utifrån människan. En miljöfråga utan förankring bland folket är i våra ögon värdelös. En miljöfråga som gör samhället orättvisare är ingenting att sträva efter! Miljön är viktig men för oss är människan viktigast.

Miljöpartiets politik går dessvärre tvärt emot detta. Politiken är allt annat än solidarisk eller rättvis och man strävar hellre efter att straffa människor än göra det lättare att vara klimatsmart.

Centerpartiets ungdomsförbund i Västmanland säger nu ifrån. Människorna på landsbygden förtjänar inte att behandlas orättvist.

Miljöpartiet föreslår i sitt budgetförslag en höjning av koldioxidskatten med två kronor. Ett bra sätt att få ned utsläppen av koldioxid men också ett bra sätt att öka klyftorna i samhället och diskriminera Sveriges landsbygdsbefolkning. Förslaget straffar inte stads-befolkningen som har tillgång till god kollektivtrafik i flera olika former.

Nej, förslaget straffar dem som är beroende av sin bil för att över huvud taget ta sig någonstans, alla dem som inte har en matbutik runt hörnet och alla de människor som faktiskt försörjer Sverige med våra närproducerade råvaror. Dessa människor förtjänar att stödjas, inte straffas.

Så i stället för att driva en politik som gör glesbygden ännu glesare, börja driva en rättvis och solidarisk politik som gynnar dem som producerar närproducerade varor!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons