Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dag Engvall: Personal flyr Kraftvärmeverket

Som före detta anställd vid Kraftvärmeverket har jag, under de senaste åren sett många oroande tecken på min gamla arbetsplats.

Annons

Då det är av vitalt intresse för kommunens invånare att Kraftvärmeverket sköts så att dess fortlevnad inte riskeras, bör styrelsen vara informerad om avvikelser sker härvidlag. 

Under de senaste åren har det pågått en process på Kraftvärmeverket som gjort att företaget dränerats på en oersättlig kunskapsbank av människor med långvarig erfarenhet av panndrift och underhåll med mera. Det tar många år att bygga upp en ny sådan. Hur har det här gått till och varför? 

Styrelsen skall vid tillsättandet av ny ledning se till, att vederbörande har de kvalifikationer, som behövs för att ägna sig åt företagets och de anställdas väl. De som upplevt de sju senaste åren på nära håll, anser på goda grunder att styrelsen har misslyckats. Flera högt kvalificerade personer har fått sparken, och ett större antal personer har omplacerats till ”ofarligare” tjänster. Detta har aldrig hänt tidigare i Kraftvärmeverkets historia. Allt har skett på vaga grunder. 

”Felet” som dessa anställda har gjort,är att ha framfört åsikter byggda på många års egna erfarenheter. Anmärkningsvärt är, att ledningen har ingen egen erfarenhet av vare sig pann-, turbin- eller reningsanläggningar. Denna rädsla för andras större erfarenhet har också präglat framtagandet av projekt avfallsförgasning,som har skett helt utan meningsutbyte med kunnig personal som har decennier av pannerfarenhet. Det har blivit ett prestigeprojekt. 

Erfarna anställda, som tidigare haft ansvar för att ro flera stora projekt i hamn, har länge haft mer passande alternativa lösningar klara. Dessa har tystats ned av ledningen. Med den nu projekterade förgasningen riskerar vi att en dag stå med en nedkorroderad panna 4 och/eller nedbrunnet gasfilter. Den dagen skulle detta skyllas på de driftansvariga teknikerna, var så säker. Ingen skulle ta hänsyn till att de ställts inför en omöjlig uppgift. 

Tyvärr tror jag att styrelsen är missledd och godtrogen. Men det är hög tid att allt kommer upp till ytan och vädras ut. En stor del av personalen på Kraftvärmeverket mår illa i dag. Denna arbetsplats, där det för inte så länge sedan sjöd av arbetsglädje under ett högt tak, har på några få år förändrats till en arbetsplats där många anställda går hukade till och från sitt arbete. Man kan ju inte genom att skapa vantrivsel på arbetsplatsen få ett företag att blomstra. 

Kraftvärmeverket är ett komplext hjärta för Västerås stad och fjärrvärmen vår aorta. Det skall betjänas och ledas av mogna, och samarbetsvilliga hjärnor med erfarenhet. Endast då kan Kraftvärmeverkets utveckling tryggas. 

Det är inte bara 2,4 miljarder som ligger i riskzonen. Det är många anställdas trivsel, som avgör om de finns kvar i framtiden. Det är bara så som arbetsmarknaden ser ut i dag, som håller dem kvar. Hur skall den framtida erfarenheten byggas upp under dessa förhållanden? Konsulter kan inte ersätta alla. 

Kraftvärmeverket ägs av alla oss i kommunen. Därmed kräver vi att vårt kapital behandlas tryggt och att personal, som betjänar oss, inte behandlas diktatoriskt utan demokratiskt. Det här har styrelsen stort ansvar i. 

Mina frågor till styrelsen är:

1. Angående Avfallsprojektet: Tror sig styrelsen, ha fått relevant information från projektansvarig?

2. Har styrelsen vetskap om, att tidigare honnörsord som demokrati, samarbete, erfarenhet och kunskap är utan betydelse för ledningen på Kraftvärmeverket?

3. Har styrelsen haft någon vetskap om de relaterade förhållandena?

4. Vad tänker styrelsen göra åt missförhållandena? 

Dag Engvall

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons