Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags försvara högskolan

Nej, Roger Haddad vi lovar inte allt till alla. Men vi lovar att sätta jobben först och investera i det som bygger Sverige starkt för framtiden: utbildning.

Annons

Haddad (FP) slirar, i vanlig ordning, på sanningen i sin artikel den 29 januari. En sak har han dock rätt i, vi social- demokrater kommer alltid att kämpa för Mälardalens högskola.

Lärosätet är en utvecklings- och tillväxtmotor i länet och ett av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till arbete. Inom ett år efter examen får över 80 procent av alla studenter jobb.

Därför är det med stor besvikelse vi läser att Haddad, som också är riksdagsledamot för Västmanland, stödjer regeringens nedskärning om 40 miljoner på Mälardalens högskola. I stället för att stå upp för vår region viker han sig för moderaternas nedskärningar.

Till råga på allt vill Haddad måla upp en bild av att regeringen investerar i högre utbildning när man i själva verket gör det motsatta. Det är magstarkt.

Fakta talar sitt tydliga språk: regeringen har de senaste två åren skurit ned 16 000 utbildningsplatser och planerar att skära ned ytterligare 10 000.

Idag är 13 000 personer arbetslösa i Västmanland. Samtidigt finns det företag som inte vill något hellre än att anställa. men har svårigheter att hitta rätt kompetens.

Även Svenskt Näringsliv flaggar för stora konsekvenser av att var femte rekryteringsförsök i länet misslyckas.

Tre av tio företag har tvingats minska produktionen. Lika många har fått tacka nej till order eller uppdrag.

Det har lett till att en planerad expansion har förhindrats. Samhället går också miste om miljard-belopp i skatteintäkter som behövs inom skola, hälsovård och äldreomsorg.

Så bygger man inte Sverige starkt för framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons