Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De rika klarar sig med dagens skola

Annons

Tack Stefan Kudryk (v), för berömmet i VLT den 11 april om en snygg folkpartifolder.

Jag blev dock överraskad när vänsterpartiets kandidat erkänner att deras politik inte är för alla. Eftersom kommentaren gäller en utdelad folder om folkpartiets skolpolitik så kan man tolka det som att vänsterpartiets skola inte är till för alla. Men det behöver inte Kudryk upplysa oss om, det vet vi redan.

Tillsammans med socialdemokraterna har ni försvarat sorteringsskolan där man låtit bli att utvärdera elevernas kunskapsutveckling för att bedöma om skolan behöver sätta in stödresurser eller inte. I vänsterpartiets skola slås var fjärde elev ut efter grundskolan då de inte är behöriga till gymnasieskolan. Ni säger nej till alternativa skolformer och nej till betyg.

Nej, i folkpartiets Sverige är det inte i första hand Wallenberg som behöver vår skola. De rika och framgångsrika klarar sig även med dagens skola. Det är främst de som kommer från familjer utan studietradition, där inte boken står i centrum, som behöver den skola folkpartiet förordar. En skola som fokuserar på att barnen skall lära sig läsa, skriva och räkna redan i grundskolan, inte först på gymnasiet.

Roger Haddad (fp)

Riksdagskandidat, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons