Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De rödgröna blundar för landstingets problem

Annons

De rödgröna slår sig för bröstet den 2 april och lyckas i en lång artikel peka på ett antal förbättringar inom sjukvården – men undviker helt att beskriva landstingets problem. Det är inget annat än ansvarslöst att Denise Norström (S) slätar över Västmanlands sjukhus stora underskott på 130 miljoner kronor.

Inte heller nämns att vårdköerna för vissa canceroperationer är de längsta i hela landet. Inte heller nämner de rödgröna att på fyra år har man inte förmått att avskaffa remisstvånget till akuten – trots att det var något som beslutades om redan 2010.

De rödgröna blundar också för att en stor del av personalen är missnöjda med landstinget som arbetsgivare och de villkor som råder.

I artikeln beskrivs möjligheten att välja vårdcentral över länsgränserna som något man är stolt över.

Det vore klädsamt om de rödgröna försvarade vårdvalet med samma stolthet i andra sammanhang. Valfrihet har nämligen sällan varit de tre vänsterpartiernas paradgren, det är glädjande om man nu ändrat inställning.

Alliansen kommer inte att blunda för landstingets problem. Vi är fyra partier som går till val tillsammans, väljarna förtjänar tydliga besked såväl på riksnivå som på lokal nivå.

Vi tänker anta utmaningen och prioritera personalsatsningar framför dyra skrytbyggen av en ny sjukhusentré. Vi vill avskaffa remisstvånget – och vi tänker inte låta det dröja fem-sex år innan vi kommer till skott.

Vi vill ta krafttag mot hyrläkarproblematiken, och inte som Kenneth Östberg (S) stå handfallen.

Vi kommer att värna valfriheten, vården ska finansieras gemensamt via skatten, driftsformen ska inte spela roll för patienten och vården ska vara lika för alla. Det är vår värdegrund och den kommer vi inte att tumma på.

De rödgrönas bokslut efter fyra år visar uppgivenhet inför framtiden.

Alliansen är beredd att tänka nytt och ta ansvar för de ekonomiska problem som de rödgröna lämnat efter sig i landstinget.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons