Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dervishi (FP): Brottslighet utan etniska färger

Vi västeråsare är arga och ledsna över det hemska mordet på den 16 åriga Västerås- tjejen för ett tag sedan och vi hoppas att brottslingen ska få det straff han förtjänar.

Annons

Hennes familj har gång på gång sagt att mordet på henne inte ska användas för rasistiska skäl, då hon hade många kompisar med olika etniska bakgrunder.

Kommunfullmäktigeledamoten Evert Jonsson agerar den 31 juli precis som en riktig rasist då han mer eller mindre svartmålar alla 15-åringar med utländsk härkomst som brottslingar.

Så om man har bott här i 20 år, har medborgarskap och allt ska man kunna utvisas i Jonssons värld?

Mycket märkligt att denne politiker kallar sig för centerpartist när denne verkar vara allt annat än just demokrat i själva verket. Hoppas att Centerpartiet lokalt vågar ta avstånd ifrån honom.

Alla vet att personer som har begått grova brott får utvisas ifrån Sverige redan i dag. Lagen är tydlig på den punkten, vilket är bra. Men att generalisera indirekt så som Ever Jonsson gör är verkligen högst främlingfientligt.

Brottslighet är brottslighet och den har inga etniska färger och just därför har vi ett fungerande rättssystem i Sverige. Ett faktum som alla är väl medvetna om.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons