Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir fler jobb

Annons

Under de senaste månaderna har den ena rapporten efter den andra levererats som bekräftar att det går väldigt bra för Sverige. Det väljer dock moderaten Jessica Polfjärd att bortse ifrån när hon den 26 januari pådyvlar oss den borgerliga litanian om att inga nya jobb skapas.

Under 2005 tog vi socialdemokrater ytterligare krafttag för att bekämpa arbetslösheten. Vi lade fram en budget som innehöll åtgärder som sätter runt 55 000 fler personer i sysselsättning.

Våra jobbåtgärder har precis börjat träda i kraft. Trots det har vi redan sett en mycket positiv utveckling på arbetsmarknaden. Över 100000 nya jobb beräknas skapas i år och nästa år och vi har mer än 60 000 fler sysselsatta nu än för ett år sedan.

Jessica Polfjärd påstår att socialdemokratisk företagarpolitik endast skulle bestå av satsningar på stor-företagen. Hur förklarar Polfjärd då att nyföretagandet ökar rekordartat i landet? Under 2004 startade 41600 nya företag. Från och med årsskiftet har landets runt 100 000 soloföretagare möjligheten att anställa sin första medarbetare med sänkt arbetsgivaravgift och optimismen är hög bland landets medelstora företag. 41 procent av dem planerar att anställa under det kommande året.

Sveriges företagare kommer även fortsättningsvis att behöva lämna sina viktiga bidrag till vår gemensamma välfärd. Därför är det glädjande att Sverige gång på gång hamnar i topp i internationella undersökningar om företagsklimat med mera.

Pia Nilsson

Riksdagsledamot för socialdemokraterna i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons