Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns mycket kvar att göra!

Annons

Svar till Helene Selemark "För få driver företag" i VLT den 1 oktober.

Det gläder mig att Svenskt Näringsliv kan erkänna att det är välfärden och den offentliga sektorn som skapar förutsättningar för företagande i Sverige. Då måste det väl också vara rätt att i budgetsammanhang se till att den kan fungera väl.

Vi kan naturligtvis ha olika uppfattningar om hur mycket som ska gå till välfärden av våra gemensamma pengar. Jag tycker dock att vi hittat en bra balans i årets budget. En budget som är den starkaste vi kunnat leverera på flera år.

Helene Selemark kan ju inte påstå att vi blundar för de krav som företagarna fört fram för att kunna utveckla sina företag. Vi har ju gjort lättnader på områden som i många år varit hjärtefrågor för svenska företagare. Vi avskaffar arvs- och gåvoskatten, förändrar de så kallade 3:12 reglerna och satsar på stimulans till nystartade företag.

Vi socialdemokrater har som vårt främsta uppdrag att bekämpa arbetslösheten. Vi behöver företag, nya och redan etablerade i den kampen.

Det finns mycket kvar att göra både vad gäller välfärden och företagandet. Vi gör det gärna i dialog och samarbete med svenska företagare. Men det måste ske i en takt som finanserna tillåter.

PAAVO VALLIUS riksdagsledamot (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons