Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här vill i alla fall vi i Hallstahammar med skolan

Annons

Gunnar Törnér skriver i sin debattartikel i VLT den 8 maj att han vill att politikerna ska visa vad de vill med skolan och framtiden. Han tar också upp frågan kring kvalitet.

Vad är kvalitet i skolan? Är kvalitet pengar alltså antal kronor och ören som satsas på skolan eller är kvalitet bra resultat och kunskap hos eleverna?

För mig personligen är kvalitet i skolan bra resultat och kunskap hos eleverna. Bra resultat kopplat till ett effektivt användande av resurser är för mig ett framgångskoncept som jag är helt övertygad om håller i längden.

Att man avsätter mycket pengar till skolan innebär inte alltid att kvaliteten i skolan är den bästa. Se bara på resultaten i skolorna i Hallstahammars kommun. Kommunens elever har en kostnad per betygspoäng som är bland de 25 högsta i landet. Trots detta är elevernas betygsresultat under all kritik. Hallstahammars niondeklassare 2006 hade sjätte lägsta medelbetyget i landet. Vi alltså en av landets högsta kostnader per betygspoäng men bland de lägsta medelbetygen i landet. Detta rimmar illa och är i mina ögon varken bra kvalitet eller ekonomiskt försvarbart.

Här följer några konkreta svar på vad folkpartiet i Hallstahammar vill med skolan och framtiden:

* Kommunen skall erbjuda bästa möjliga service till lägsta möjliga kostnad

* Skolan ska präglas av kunskap

* Inget barn får lämna skolan utan tillräckliga kunskaper

Anna Lundberg (fp)

Ordförande för folkpartiet samt

Ledamot av barn- och bildningsnämnden i Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons