Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Digital mammografiräddar liv och bröst

Annons

Satsningen på digital mammografi är inte bara en investering i ny teknik, utan främst en investering för att rädda liv. Den gamla mammografivagnen är också snart slut och måste ersättas med ny modern teknik som dock inte är flyttbar.

Vi förstår att det kan vara besvärligt för kvinnor från olika länsdelar att ta sig till Västerås för mammografiundersökning, men vi anser ändå att kvinnors rätt till en säkrare diagnos är viktigast. Den nya digitala tekniken innebär att man tidigare och säkrare kan ställa rätt diagnos och på det viset rädda både liv och kvinnors bröst.

Dessutom kommer Landstinget Västmanland att utöka undersökningarna till att omfatta alla kvinnor från 40 upp till 74 år.

Den nya bröstmottagningen ska ha flexibla öppettider, med kvällsmottagning för dem som önskar. De som behöver hjälp med att ta sig till undersökningen ska få det.

På den nya mottagningen arbetar sjuksköterskor, kirurg, mammografiläkare, kurator och psykolog tillsammans i ett team. Det innebär att vården samlas runt patienten, i stället för att patienten ska behöva ta sig runt till olika kliniker och mottagningar.

Rigmor Åkesson (s), Kungsör

Karin Karlsson (s), Sala

Monika Wilander (v), Västerås

Agneta Fleismark (s), Skinnskatteberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons