Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla budskap om upphandling

Annons

Tack gode vännen Evert Jonsson för att jag efter två försök har fått svar på mina frågor (VLT 28 juni). Tyvärr måste jag konstatera att han fortsätter med dubbla budskap om upphandlingar inom vård och omsorg.

l Å ena sidan är det helt fel med konkurrensupphandling av vård och omsorg när enskilda som privatpersonen Evert Jonsson får byta vårdgivare mot sin egen önskan.

l Å andra sidan är det helt rätt med konkurrensupphandling av vård och omsorg när centerpartisten Evert Jonsson lägger fram förslag i Västerås kommunfullmäktige.

Antingen är man för upphandling i konkurrens av vård och omsorg som centerpartiet är. Då får man också ta ansvar för nackdelarna, som till exempel att äldre västeråsare kanske mot sin egen önskan måste byta vårdgivare när den nuvarande inte hängt med i konkurrensen. Eller så tycker man att nackdelarna med konkurrensupphandling av vård och omsorg för enskilda vårdtagare blir så stora att inga upphandlingar ska göras inom vård och omsorg.

Vad det blir när Evert Jonsson bestämmer sig om vad som ska gälla återstår att se. Kanske övertalar privatpersonen Evert Jonsson centerpartisten Evert Jonsson om att lägga fram ett förslag om att stoppa all upphandling inom vård och omsorg i Västerås kommunfullmäktige.

Till slut vill jag tacka Evert Jonsson för hans sommarhälsning. Jag vill också tillönska familjen Jonsson och lille Viktor en glad och vilsam sommar!

ÅKE HILLMAN

Kommunalråd (s)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons