Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund (m): Lasarettet är inte till salu!

Annons

De socialdemokratiska turerna kring att jag inte tänker sälja Centrallasarettet i Västerås fortsätter.

I radions P4 den 15 maj påstår ombudsmannen Lars Eriksson (s) rent ut att jag ljuger. Detta är en mycket allvarlig anklagelse. Jag har ihärdigt talat om att det inte finns några sådana planer och att detta över huvud taget inte ens diskuterats inom landstingsalliansen. Enligt Eriksson skulle jag alltså vara ohederlig och egentligen i hemlighet smida lömska planer på att sälja lasarettet till otäcka kapitalister.

Eriksson har uppenbarligen en trist syn på politik. I hans värld trixar politiker, säger en sak före valet och gör något helt annat efter. Men så får politiker naturligtvis inte bete sig. Jag tar personligen illa vid mig när min heder ifrågasätts på detta sätt. Dessutom finns en risk när man tar i så här att det bara göder politikerföraktet.

Vilka "bevis" har då Eriksson och övriga sossar för sina grova anklagelser? Jo, när man granskar deras argumentation hittar man en synnerligen tunn soppa. Regeringen har avskaffat sossarnas stopplag, som skulle hindra att framgångsrika alternativ hotar landstingsmonopolen. Eftersom jag inte har något emot att lagen avskaffas så skulle det bevisa att jag planerar att sälja Centrallasarettet.

Med risk att bli tjatig tvingas jag för femtioelfte gången upprepa vad jag sagt hela tiden: Nej, Centrallasarettet är inte till salu. Jag ser gärna fler entreprenader som ju inte innebär att man lämnar ifrån sig verksamheter för gott. Om man i andra län vill sälja sina sjukhus lägger jag mig inte i det men det kommer inte hända här i Västmanland.

Landstingsalliansen arbetar hårt med att städa upp efter socialdemokraternas misslyckanden inom Landstinget Västmanland. Om vår personal eller någon annan har idéer om hur vi kan komma framåt i detta arbete och göra verksamheterna bättre kommer jag att lyssna. Om jag tycker att någon idé verkar intressant kommer jag att ta upp en diskussion med övriga partier.

På den tiden sossarna satt vid makten träffade de själva avtal med privata familjeläkare och lade ut verksamheter på entreprenad.

Men vi får väl se, Lars Eriksson: Om drygt tre år är mandatperioden slut. Det kommer då vara mycket lätt att kontrollera om Centrallasarettet är sålt eller inte. Och om det då fortfarande (så som jag lovat) är ägt av landstinget - vem av oss två är då en lögnhals?

Magnus Edlund (m)

ordförande i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons