Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eilif Petersen: Bråttom med turismsatsningar

Västerås politiker, turistchefer och Länsstyrelsen har inte kunskapen om hur viktigt det är att utveckla regionen med olika besöksanläggningar.

Annons

Westmannaturisms tillgångar har man försökt sälja ut, istället för att utveckla.Miljoner av skattemedel har gått till reklam att få hit boende, bättre med investering av dessa medel i regionen. Flera hotellanläggningar utmed Mälaren saknas, istället har man investerat hundratals miljoner i en flygplats som inte fyller någon funktion. Ett spa och vildmarkshotell på Björnön är ett bättre alternativ än ett kallhygge för en öde flygplats.

Både länsmuseum och industrimuseum saknas, istället ligger alla samlingar i olika källare. Det finns en ovilja att göra vattentornet till ett utsiktstorn och museum. Båtförbindelser till Ängsö och Tidö slott saknas. Kommunen borde investera i bättre båttrafik som kör runt invånare och turister till alla vacker natur och kulturområden. Även en förbindelse genom Strömsholm kanal upp till Barken saknas. Det gick bra att ha en förbindelse på 1700- talet, så varför inte i dag?

Trädgården runt Linnepaviljongen står och förfaller. Även bussförbindelser till och från dessa besöksmål är dåliga. Området runt Vasaparken och Domkyrkan saknar restauranger och kaféer.

Sälj ut Mälarenergi på marknaden så kommer det in kapital som kan investeras i olika projekt som gynnar både turism och boende i regionen. I dag har som exempel Mälarenergi byggt en egen privat anläggning med 50 bäddar för sina anställda på Ängsö med skattemedel. Varför bygger man inte istället en anläggning för turism på Ängsö? Läget är allvarligt och görs inget omgående så kommer avståndet till andra län att växa i framtiden. Mats Svegfors borde sluta med sina utredningar om storregioner och istället se om sitt eget lilla län.

Eilif Petersen

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons