Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabet Fridén (kd): För upphandling krävs förnuftiga beslut

Annons

Att informera på rätt sätt är en konst. Torsten Hober uttrycker i VLT sin besvikelse över att informationen var svår att uppfatta, den information som i höstas gavs om konkurrensupphandlingar till anhöriga till personer med funktionshinder. Detta har jag inte hört förut men det bör kunna förbättras vid nästa informationsmöte.

Jag ser dock att Torsten Hober även i detta inlägg främst visar fram sin oro

för de verksamheter som nämnden för funktionshindrade beslutat ska upphandlas under mandatperioden. I mitt förra inlägg gjorde jag ett försök att stilla denna oro men den verkar kvarstå.

Upphandlingsplanen

antogs förra året utan reservation från något parti i nämnden. Planen kan

revideras under "resans gång" då nya erfarenheter och kunskaper kan ha

betydelse för vårt agerande. Vi följer till exempel noga andra kommuners erfarenheter. Vi har själva prövat tre olika förfaringssätt:

konkurrensupphandling med lägsta pris, kvalitetsupphandling och valfrihetsmodell. Alla förfaringssätten har kvalitetsfaktorn som det primära.

Att låta fler utförare än Proaros driva verksamheter för äldre och personer med funktionshinder är till gagn för alla, har det visat sig. Fler idéer kommer till och fler duktiga personer har möjlighet att göra sitt bästa för de personer man har

ansvar för.

I en konkurrensrelation blir det naturligt att

utveckla en stolthet i det

arbete man gör i den egna enheten. Detta har också Proaros haft nytta av där det finns många kompetenta och kloka chefer och medarbetare som bidrar till att personer med funktionshinder får ett bra liv.

Nämnden för funktionshindrade har många utbildningstillfällen då bland

annat olika funktionshinder avhandlas. Flera ledamöter har själva arbetat med funktionshindrade. Vi vet dock att varje person med funktionshinder är unik och behöver sin egen plan för att få ett så bra liv som

möjligt.

Elisabet Fridén

ordförande i nämnden

för funktionshindrade

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons