Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En märklig syn på demokrati

Annons

När jag läst måndagens debattartikel av Roger Haddad (fp) och Agneta Berliner (fp) börjar jag förstå den svårighet i matematik som debattörerna visar upp. Om statsbidraget till vuxenutbildningen minskar med tolv miljoner kronor, och Västerås stads nya majoritet kompenserar med sex miljoner, så blir det totalt en minskning med sex miljoner. Det är den nedskärningen som lett till att vi i oppositionen krävt att ytterligare medel skjuts till så att verksamheten kan fortsätta.

Att Komvux skulle vara ett ställe för att kompensera dåliga betyg i gymnasiet visar på bristande kunskap. Under innevarande mandatperiod beslutade utbildningsnämnden att i Västerås får endast elever med icke godkända betyg läsa på Komvux.

Andra som vill höja sina betyg prioriteras lägre.

Komvux har skapats för att vuxna ska kunna få en andra chans i livet. Den minskning som gjordes av den socialdemokratiska regeringen under förra mandatperioden var att kunskapslyftet avslutades och inget annat!

Det som nu har skett är av helt annat slag och ser ut att ha som mål att staten ska avveckla vuxenutbildningen, vilket kan tyckas förvånande för moderatledda majoriteten i Västerås stad som säger sig vara för det livslånga lärandet.

Det allvarliga är att Haddad och Berliner upplever att det är på gränsen till oförskämt att vi från oppositionen dristar oss till att bedriva oppositionspolitik. Den här typen av förlöpningar hör till ovanligheten.

Men det är mycket förvånande att en person som är nominerad av folkpartiet i Västmanland till folkpartiets partistyrelse har en sådan märklig syn på demokrati.

Lars-Evert Larsson

Ledamot av utbildningsnämnden i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons