Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nöjespark skapar jobb

Annons

En nöjespark i Västerås skulle kunna ge nästan 300 jobb direkt i parken och ytterligare 700 nya jobb utanför till framför allt ungdomen. Detta vore att "anta utmaningen" och göra något åt att 1 244 ungdomar i Västerås är utan jobb i dag. Visst vore detta bra och inte bara som nämnts angående nöjespark; vagt och inget kommunen ska engagera sig i.

Enligt respektive årsredovisning skapar Gustavsviks 660 000 totala besökare arbete åt 38 personer på årsbasis. Gröna Lunds 1 050 000 besökare ger arbete åt 283 personer på årsbasis. Räknar vi om detta och antar att båda har 1 miljon besökare skapar Gustavsvik 57 arbetstillfällen och Gröna Lund 269 arbetstillfällen. Alltså skapar en nöjespark fem gånger fler arbetstillfällen än ett äventyrsbad.

Kommunfullmäktige i Väster-ås anser det bättre (med applåder och allt) att investera 800-900 miljoner för att skapa cirka 40-60 nya arbetstillfällen i Kokpunkten i stället för att investera 700-800 miljoner i en nöjespark för att skapa 250-300 nya jobb.

En nöjespark skulle dessutom kunna ge Västerås flygplats en chans att överleva, vilket ger ännu fler jobb.

Entreprenörskap, nya idéer med mera som skapar arbete, ska stödjas och främjas enligt de flesta partier. Det känns dock som om makt, prestige och valår står bra mycket högre upp på politikernas agenda.

Lars Lundström

Scandinavia Park

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons