Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast ett maktskifte kan rädda bollplanerna

Annons

Bygg inte på bollplanerna, skriver Nils Magnusson i en debattartikel den 10 mars och för fram många goda skäl för att bevara barnens bollplaner i kvarteret Flygaren. Han skriver vidare att vi moderater har lovat att området ska bevaras om vi får bestämma efter valet och det stämmer. Vi och övriga partier i alliansen vill inte bygga på dessa bollplaner. Det finns bra alternativa lägen för flerbostadshusen i närheten.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet insisterar dock på att det ska byggas flerbostadshus på barnens bollplaner trots ett kompakt motstånd bland de kringboende. En rösts övervikt i kommunfullmäktige anser man ger mandat att för all framtid spoliera området.

Jag kan förstå att Nils Magnusson med sin bakgrund har svårt att förstå varför socialdemokraterna driver denna fråga och inte unnar barnen bollplanerna. För är det något som vi ska slå vakt om så är det möjligheter till fysiska aktiviteter. Att då bygga på ett av stadens viktigaste områden för barn- och ungdomsaktiviteter är helt oacceptabelt.

Bristen på fysisk aktivitet hos barn och ungdomar är ett tilltagande folkhälsoproblem. Därför behövs bollplaner i närområdet som inbjuder till spel och lek som omväxling till datorspelande och andra stillasittande sysselsättningar. Bollplanerna är också en etablerad mötesplats i området och används även av Hamre-skolan.

Endast ett maktskifte kan rädda barnens bollplaner, vilket alla som vill bevara dem bör tänka på vid höstens kommunalval. Får socialdemokraterna och vänsterpartiet fortsätta att styra staden är bollplanerna snart ett minne blott.

Claes Kugelberg (m)

Andre vice ordförande i byggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons