Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energiforskning till Västerås

Annons

Jag håller med Karl Erik Andersson (VLT den 7 december). Energiforskning bör om möjligt förläggas till Västerås, där är vi helt överens. Men varför skriver han, eller rättare sagt för vem? Inte för att jag är dum eller att jag inte kan tänka eller förstå det skrivna ordet, men varför använder han alla dessa främmande ord och uttryck som bara några få kan förstå?

Andersson har ju, som politiker lovat en användning av enklare ord i tal och skrift för att tillmötesgå det stora flertalet läsare och lyssnare. Varför då använda ordet "cluster" i meningen om ett antal samverkande orter? Kan Andersson dessutom förklara "transmutationsteknik" och hur går "scanning" av ett antal "sajter" för energiutveckling till? Han kan väl berätta om "transmutationsforskningen" och så kallade "acceleratordrivna kärnreaktorer", som enligt honom är lösningen på energiproblematiken. Andersson skriver att det finns stora mängder med "thorium" världen över. Vad är detta för bränsle?

Förståeligt kan vara att Karl Erik Andersson är mycket kunnig inom sitt område. Då gäller det att förmedla kunskapen och energipolitiken på ett lättfattligt sätt till ett flertal VLT-läsare och inte som nu till några få med speciella kunskaper.

Avslutningsvis vill jag notera att jag inte känner Karl Erik Andersson till vare sig person eller yrke. Min besvikelse och frustration är grundade på alla dessa, för mig, konstiga ord och deras betydelse. Man kan knappt hitta orden i en ordlista men väl efter ihärdigt sökande på datorn. Som politiker har Andersson ett större personligt ansvar än vi övriga att driva energipolitiken mot rätt mål för vår välfärd. Därför borde han inte gömma sig bakom Västerås stad, han är ju en av de styrande politikerna.

Sune L. Brodén

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons