Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik G Andersson: Bidraget går till samhällsnyttig verksamhet

Annons

En av kejsarna i det gamla Romarriket lär ha sagt att människan lever inte av bröd allenast. Det stämmer i dag också.

Jag är väl medveten om det svåra ekonomiska läge som Surahammars kommun har. Men som det tidigare skrivits på VLT:s åsiktstorg: ”Det går inte att bromsa sig upp för en backe.” Den verksamhet som bedrivs i framför allt Surahammars Folkets hus är verkligen samhällsnyttig.

Den nya ledningen arbetar hårt för att bredda verk-samheten. Som pensionärer och boulespelare kan vi nu spela inomhus i Surahammar. Genom sponsorer till material och insatser från Pensionärernas riks-organisation (PRO) och Sveriges pensionärsförbund (SPF) är kostnaden minimal.

Jag är övertygad om att denna aktivitet är positiv och håller oss äldre aktiva och indirekt minimerar samhällets kostnader.

Det är även en inkomst till Folkets hus. Vid starten är 36 från PRO och lika många från SPF antecknade för spel en gång i veckan. Avgiften är 25 kronor per spelare. Om alla spelar låt oss säga 20 veckor per år blir det en inkomst på 36 000 kronor. Detta är en kalkyl, kan bli mera då utrymme finns för flera speltider. Kan naturligtvis bli något mindre också.

Den nytändning och stora aktivitet som nu råder berör jag inte, men rekommenderar alla att besöka Folkets hus och få information om verksamheten och då också om restaurangen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons