Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ert "vetenskapliga" experiment skrämmer oss!

Annons

"För dagen till synes impopulära beslut kommer att ge effekt." Det är vad de borgerliga riksdagsledamöterna Agneta Berliner (fp), Jessica Polfjärd (m), Staffan Anger (m) och Jörgen Johansson (c) svarar på frågor om hur det ska gå med alla arbetslösas ekonomi då a-kassan urholkas (VLT 24 november).

Om de arbetslösa får det sämre så kommer jobben till alla.

De tar till vetenskapen och speciellt professor Lars Calmfors som i en DN Debatt-artikel, påstått att sämre ekonomisk trygghet vid arbetslöshet ger fler jobb. Må vara, att han skrivit det. Fortsatta studier inom den OECD-studie som han hänvisar till har dock lett till en mer nyanserad och mer problematiserande syn. Länder ser olika ut och har olika förutsättningar.

Det skrämmer oss att de utsätter oss alla för sitt "vetenskapliga" experiment, som dessutom slår hårdast mot dem som har den sämsta ekonomin och står längst bort från arbetsmarknaden. De tillämpar en cynisk ekonomisk teori på de arbetslösa.

Detta kan vi socialdemokrater aldrig acceptera. Vi tror att trygga människor och en sund syn på företagande gör att människor vågar ta nya steg på arbetsmarknaden nu när jobben kommer.

Margareta Israelsson (s)

Riksdagsledamot

Sven-Erik Österberg (s)

Riksdagsledamot

Pia Nilsson (s)

Riksdagsledamot

Olle Thorell (s)

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons