Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett värdigt boende är också vårt ansvar

Annons

Med ett grovt språkbruk ondgör sig Staffan Jansson (s) och Anna Wallén (s) över mitt agerande i individ- och familjenämnden

tidigare i höst när avtalet med Migrationsverket om flyktingmottagandet kom upp (VLT den 27 november). Jansson och Wallén gjorde ett första inlägg vid sammanträdet där de ställde sig bakom förslaget till avtal utan förbehåll.

Efter att min fråga, om det finns tillräckligt med bostäder för flyktingfamiljerna, besvarats med ett nej bad jag att frågan skulle lyftas ut för vidare bearbetning. Då kovände socialdemokraterna. I deras första inlägg fanns inga betänkligheter vad gäller boendet men här såg man sin chans att göra partipolitik av en allvarlig fråga.

Vi som politiker ska ta vårt solidariska ansvar för människor som behöver en fristad i Sverige undan förtryck och krig, liksom att ge dem som kommer hit ett värdigt boende. Trångboddhet är en stor påfrestning för människor som i många fall också bär på svåra upplevelser från hemlandet. Frågan om stora flyktingbostäder läggs fram i kommunstyrelsen denna vecka, om ett uppdrag till fastighetsnämnden att köpa in stora lägenheter och småhus för att familjer med många barn ska få utrymme.

Vid nämndens senaste möte beslutade vi att ingå avtalet med Migrationsverket om flyktingmottagande de närmaste tre åren. Då hade min fråga fått ett tillfredsställande svar. Därmed kunde jag stå för mitt beslut.

Inom Västeråsalliansen samarbetar vi över nämndgränserna. Frågan om flyktingmottagandet är ett bra exempel på det.

Nedim Bahar

ledamot av individ- och familjenämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons