Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU måste bli mer öppet

Annons

Främlingsfientliga partier är på frammarsch runt om i Europa, även i Sverige. De vill stänga EU för omvärlden.

De sprider fördomar och ställer människor mot varandra. Vi vill annorlunda. De gröna i Europa står tillsammans upp mot rasism och främlings- fientlighet.

I stora delar av EU ökar nu diskrimineringen av minoriteter som judar, muslimer och romer. Intoleransen mot hbtq-personer syns tydligt när Pridefestivaler i flera länder har förbjudits eller ställts in.

Intoleranta attityder som antifeminism, homofobi och rasism hänger ihop och vi ser spridning av dessa som djupt oroande.

Miljöpartiet tolererar inga former av diskriminering. EU får inte stillatigande acceptera att grundläggande mänskliga rättigheter kränks.

Vi vill ha ett öppet och humant Europa. Människor ska känna sig välkomna hit oavsett om de kommer för att arbeta, studera, åter-förenas med sin familj eller söka asyl. Vi står upp för fri rörlighet för människor.

EUs insatser har oftare som mål att stänga flyende människor ute, än att skapa säkra och lagliga sätt att röra sig över gränser. Konsekvensen blir att tusentals människor dör varje år när de försöker fly krig och förföljelse.

Ingen människa ska behöva fly ett krig för att i stället möta döden i en sjunkande flyktingbåt.

Vi vill tillsammans bygga ett humant samhälle där vi bryr oss om varandra i Europa, Sverige och Västmanland. Vi behöver inte ett varmare klimat utan ett varmare samhälle.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons