Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert Jonsson (C): Arrendatorer i Västerås, köp er fria!

Annons

Västerås stad äger och förvaltar i dag tillgångar som arrenderas ut genom 697 olika avtal med arrendatorer. 103 avtal är jordbruksarrenden, 4 är gårdsarrenden, 13 är bensinmackar, 15 är kiosker, 11 är odlingsområden, 4 är koloniområden, med mera. Så många som 55 avtal gäller bostäder i form av året runt-hus, torp och andra lokaler, och så vidare.

Ska det hända något positivt med mark, anläggningar och bostäder som ägs av Västerås Stad och arrenderas ut, så vore det önskvärt att fler arrendatorer köpte ut de tillgångar som man i dag nyttjar.

Kommunalt damm samlas lätt på egendomarna. Underhållet blir eftersatt och ingen vill ta nödvändiga nyinvesteringar när alla är delaktiga och ingen ansvarig. Byråkratin, senfärdig-heten och visionslösheten frodas i gränssnittet mellan den kommunala ägaren och arrendatorn. Kort sagt: Alla förlorar på nuvarande ordning!

Som ledamot av fastighetsnämnden välkomnar jag fler ansökningar från arrendatorer att köpa ut de kommunala tillgångar som de nyttjar enligt avtal med Västerås Stad.

Människor kan åstadkomma det som stora bolag och stora förvaltningar sällan lyckas med – att skapa värden för den enskilde och samhället samtidigt.

Evert Jonsson

ledamot av fastighetsnämnden för Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons