Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert Jonsson (C): Tveksam skidtunnel

Har någon i kommunstyrelsen varit i Torsby?

Annons

Jag åkte förbi Torsby i norra Värmland nyligen och tittade på den enda svenska förebilden för den planerade och hyllade skidtunneln på Norra Rocklunda i Västerås. Den del av norra Rocklundaområdet där ungdomarna spelar matcher på många och fina fotbollsplaner.

Min slutsats: Ska Skidtunneln i Västerås se ut som den i Torsby finns det bara en tänkbar lokalisering i Västerås där anläggningen smälter in i miljön. Gryta Avfallsstation! Skidtunneln i Torsby ”live utifrån” blev ett uppvaknande för mig. Tänk er en 1,5 kilometer lång slingrande falukorv med 6 meters höjd. Utlagd i slingor på de gröna fotbollsplanerna norr om Bombardier Arena och öster om Rocklundaskogen.

Täckt av jord där inget annat än härdat ogräs växer. När kylan från den underliggande tunneln gör att tjälen aldrig går ur marken. Med ventilationstorn längs den jordtäckta jättefalukorven. Som skorstenar på en 1,5 km lång slingrande taknock. Utifrån sett påminner Torsby Skidtunnel mest om en hinderbana på ett övningsfält för stridsvagnar. Kort sagt: Inget för Rocklunda!

Det är nog bättre om småpojkarna och småflickorna som trillar boll på Norra Rocklunda får fortsätta med det. Och bli vinnare i armbrytningen med Västerås alldeles egen J.R. Ewing–Fredrik Svensson–och hans senaste planer på att komma över skattebetalarnas pengar som garant för egna kommersiella projekt. Och eventuellt få underleverantörerna att–som förra gången–finansiera slutförandet av det egna värdebygget. Denna gång via ett i alla avseenden kontroversiellt Skidtunnelprojekt på Rocklunda. Med idel samtyckande från toppen på Stadshuset vid Fiskartorget. Skidtunnelprojektet i sin helhet bör granskas noggrannare än vad ”Javisst-Fredrik-Sägarna” i Kommunstyrelsen gjort.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons