Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fällfångst av lodjur är testad

När fakta inte räcker längre använder sig Naturskyddsföreningen, Rovdjursföreningen och Djurens rätt av skrämselpropaganda och mycket konstiga inlägg om snöskotrar.

Annons

Återigen visar naturvården sin ovilja sakliga diskussioner. I denna fråga står naturvården längst ut på kanten och ser inte till verkligheten och vill inte samarbeta. De som berörs måste få komma till tals och myndigheterna måste även ta hänsyn till dem.

I Sverige har tester utförts av SVA på alla fälltyper och beslut för godkännande tas av Naturvårdsverket. Även de fällor som de kritiserar har testats av SVA. De uppgifter som de anför att alla lodjur tagna i fälla skulle ha skador finns inte dess uppgifter sammanställda. Undertecknad har själv sett flera fälltagna lodjur som inte har skador.

Skulle alla jägare, som de tre föreningarna påstår i sin debattartikel, vara tjuvjägare och använda fällorna olagligt tillsammans med vapen skulle de stora rovdjuren varit utrotade sedan länge. De fällor som används fångar djuren levande och här är det ren skräckpropaganda med att barn ska falla offer i fällorna.

De uttalanden veterinär Beck-Friis gjort stämmer inte med de veterinärer som håller i frågorna på SVA. Han verkar inte ha tagit del av all träflis i magen förekommer hos många djur, titta hur det ser ut i en hästbox och på häststaket. Det är också intressant att lyssna med veterinärer på djursjukhusen med vad de har opererat ut ur magarna på katter och hundar, och det är inte bara träflis. Ska vi förbjudas att ha hund och katt också?

Lars Björk

Svenska Jägareförbundet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons