Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får alla vara med?

Annons

Att vara hemlös i Västerås en sommar som vi hitintills upplevt borde inte vara något problem tänker vi som upplever ljumma sommarkvällar. Men att vara hemlös innebär stora risker för under försommaren har relativt många hemlösa blivit misshandlade av ungdomsgäng som dragit runt på staden nattetid.

Flera hemlösa som somnat i en park eller på en parksoffa har blivit kraftigt misshandlade med sparkar och slag. Respekten för individer som har det svårt verkar inte finnas längre utan det förefaller legitimt att sparka på den som "redan ligger ned".

Som liberal menar att vi starka individer måste stå upp för och hjälpa de individer som har det svårt. Den som hamnar på sned måste få hjälp att komma tillbaka in i gemenskapen igen. Detta sker genom hjälp men också genom att ställa krav på individen.

De individer som utnyttjar eller slår på individer som redan har det svårt, har vi inte mycket till övers för.

Signalerna från det parti som i över ett decennium haft makten och ansvaret för att nedbringa antalet hemlösa är att "alla skall vara med". I verkligheten görs inte mycket för att få med dessa samhällets olycksbarn med på vagnen igen. Vi lär våra barn genom att visa i praktisk handling och inte bara genom att säga hur de bör göra. Man skall göra som man säger.

Signalen man i stället sänder är att det är acceptabelt att strunta i en hemlös. Tomt prat leder ingenstans. Som väljare borde man revoltera mot tomt prat från socialdemokratin om att alla skall med och i stället rösta liberalt i höstens val.

Jan Rejdnell

Författaren är aktiv i Stiftelsen för hemlösa i Västerås samt medlem i folkpartiet liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons