Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att företag tjänar på sjukhus

Ja, Jessica Polfjärd, vinster i sjukvården är bra - så länge de återinvesteras i sjukvården. Det är rent av nödvändigt för att bedriva en hållbar vård.

Annons

Men det du, moderaterna och den borgerliga regeringen vill, är att privata företag ska kunna tjäna pengar på sjukhus som drivs med skattebetalarnas pengar. Det ni vill är att skattebetalarnas pengar som ska gå till sjukvård, ska kunna gå rätt ner i fickorna på dessa vårdföretagare. Det tycker inte vi socialdemokrater är okej.

Före valet lovade Fredrik Reinfeldt att en borgerlig regering inte skulle sälja ut våra universitetssjukhus. En av de första sakerna som den nya regeringen gjorde var att föreslå att det ska bli fritt fram att sälja ut alla sjukhus, även universitetssjukhus. Vad är det, om inte ett löftesbrott?

Det ska också bli fritt fram för gräddfiler i sjukvården med den nya regeringen. Patienter med privata försäkringar ska kunna gå före i kön till den offentliga sjukvården. Vi tycker att de som har råd med privata försäkringar kan få sin vård på helt privatfinansierade sjukhus. Vi tycker inte att de ska kunna tränga undan bättre behövande patienter på sjukhus som betalas av alla via skatten. Vård ska fås efter behov, inte efter hur mycket pengar man har eller om man har en privat sjukförsäkring.

Denise Bergström (s)

oppositionslandstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons