Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyg, bil och tåg i Mälardalen

Annons

Ny flygskatt, indraget stöd till flygplatsen, bristande investeringar på E18 och tåg som är försenade och fullsatta. Exempel efter exempel på hur socialdemokraterna i regeringen och riksdagen misskrediterar Västerås och Mälardalen.

Vi har gemensamt i Västerås prioriterat och satsat på att Västerås skall ha en fungerande flygplats. Förutsättningarna förbättrades och ekonomin var på väg åt rätt håll, då kommer beskeden, om indragna bidrag och flygskatt, från socialdemokraterna som slår undan benen på ett långsiktigt lokalt arbete med att få en fungerande flygplats som på sikt kan klara sig utan kommunala bidrag.

E18 har under lång tid varit underdimensionerad. Det är köer och trafiken flyter långsamt flera gånger per dag. Här krävs investeringar. Alla politiska partier i Västerås är överens och har beslutat om en förskottering av E18 västerut. Vägsträckan Västerås - Enköping är akut. Här krävs omedelbara åtgärder och signalerna är tvådelade, dels försening och dels att projektet skall igång enligt planerna. Att trafiken skall fungera mellan Västerås och Stockholm är en förutsättning för framtida etableringar och att Västerås skall fortsätta att utvecklas som kommunikationsnav.

Pendling med tåg är en annan viktig faktor för Västerås framtid.

Många västeråsare arbetar i Stockholm och det rekryteras många från Stockholm med omnejd till arbeten i Västerås. Mälardalen är beroende av snabba och säkra tågkommunikationer för att vara en fungerande region. Överfyllda tåg och förseningar har blivit vardagsmat. Fler tåg och avgångar behövs nu.

Det är tydligt att för socialdemokraterna i riksdagen och regeringen ligger Västerås längst ned på prioriteringslistan. Det är dags att byta regering.

Elisabeth Unell (m)

Oppositionsråd Västerås

Jessica Polfjärd (m)

Riksdagskandidat Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons