Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygskatten är miljöblind

Annons

Först pläderar vänsterpartiets Karin Thorborg för flygskatten (VLT den 12 april), sedan får hon mothugg och föredrar då att mästrande visa en genuin oförståelse för de människor som är beroende av flyget för försörjning eller familjekontakter (VLT den 21 april).

Den nya flygskatten är uteslutande en skattehöjning som gör det dyrare för vanligt folk att resa. Den driver jobb utomlands från Skåne till Danmark (som avskaffat sin flygskatt) och riskerar att göra västeråsare arbetslösa. Den är miljöblind och slår lika hårt mot alla flygplan oavsett mängd utsläpp.

Thorborgs försök att gömma sig bakom den rödgröna budgetens, som knappast är något sanningsvittne, prat om skatteväxling faller platt. Rimligt hade i stället varit att flyget förts in i handeln om utsläppsrättigheter.

Eftersom vänsterpartiet alltid motsatt sig svenskt deltagande i internationella samarbeten blir det då magstarkt av Thorborg att skylla på andra för att det inte kommer till stånd. För Västerås och Västmanland innebär den nya flygskatten, tillsammans med de indragna bidragen till flygplatsen, som Karin Thorborg inte ens nämner, att det blir svårare att handla med andra människor och länder. Det slår mot jobben och framtiden i vår region.

Socialdemokraterna och stödpartierna driver fram arbetslöshet, både på kort och lång sikt, samtidigt som genomgripande hänsyn till miljön saknas. Det är facit efter åren med rödgrön regering.

Torsten Lindström

Riksdagsledamot (kd) i Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons