Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygskatten är socialdemokraternas ansvar!

Annons

I sin artikel den 13 april säger sig kommunalrådet Ulla Persson (s) hysa stark motvilja mot den planerade flygskatten. Denna skatt riskerar att slå ut många svenska jobb inom flygsektorn och i värsta fall kan den innebära dödsstöten för Västerås flygplats, då Ryanair troligtvis lägger ner i Västerås om skatten blir verklighet.

Det är bra att Ulla Persson känner motvilja mot ett tokigt förslag. Problemet är dock ett annat. Det är att hon vill frikänna socialdemokraterna från ansvar för förslaget och helt skylla på miljöpartiet, som hon anklagar för utpressning.

Jag begriper faktiskt inte hur Ulla Persson resonerar. Att miljöpartiet driver förslag för att straffa ut flygtrafiken i Sverige kan man tycka oerhört illa om, men partiledningen driver uppenbarligen den politik man anser sig ha fått mandat för från sina väljare. Märk väl att den "utpressning" som Ulla Persson talar om har möjliggjorts av att socialdemokraterna själva har gett miljöpartiet en maktposition.

Nej, Ulla Persson, det är socialdemokraterna som har ansvaret. Försök inte gömma er bakom miljöpartiet. Det är socialdemokraterna som prioriterar makten framför allt, även framför svenska jobb. Det finns en stabil majoritet i Sveriges riksdag mot flygskatten om de socialdemokratiska riksdagsledamöterna verkligen delar Ulla Perssons motvilja.

Ulla Perssons insändare kan man bara tolka på ett sätt. Socialdemokraterna är uppenbarligen beredda att genomföra förslag som man själva tycker är destruktiva bara för att till varje pris klamra sig fast vid makten.

Frågan om flygskatten visar återigen hur angeläget det är med ett maktskifte i höst.

Stefan Lindh

Kommunfullmäktigekandidat (m) i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons