Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta inte barnen till lasarettsbyggnaden på Eriksborg

Annons

Barn- och ungdomsboendet för funktionshindrade personer, Ullgarnet, ska enligt beslut flyttas till nya lokaler. Nuvarande lokal på Skälby ska ersättas med andra i lasarettsbyggnaden på Eriksborg.

Folkpartiet röstade emot förslaget i december förra året, men majoriteten med socialdemokraterna i spetsen, fick igenom sitt förslag: ungdomarna där ska flytta in på Eriksborg. Folkpartiet är medveten om att nuvarande lokaler på Ullgarnet är dåliga och att arbetsmiljöinspektionen och länsstyrelsen kritiserat Västerås stad för detta.

Trots att kommunen varit medveten om dessa brister, tog det två år innan nämnden för funktionshindrade kunde besluta om att flytta verksamheten till "ändamålsenliga lokaler".

Enligt min uppfattning är detta en tråkig slutsats. Området är väldigt isolerat och omgärdas av en stor parkering och skog.

I själva lokalerna bedrivs fortfarande olika typer av verksamheter som är förknippade med vård och omsorg. Att ungdomarna som har utvecklingsstörning och autism ska behöva flytta dit är beklagligt.

Flytten till Eriksborg har ännu inte verkställts, men planeras att ske i februari 2006. Det är märkligt att en kommun som Västerås inte kan ordna fram en bättre lokal att inhysa Ullgarnets nuvarande barn- och ungdomsboende. Jag anser inte att beslutet ska verkställas, i stället bör fastighetskontoret ta fram ett mer lämpligt förslag som ligger i ett vanligt bostadsområde. Jag förstår inte varför ungdomarna ska tvingas flytta till lasarettsbyggnaden på Eriksborg. Jag uppmanar ansvariga handikappolitiker att ompröva sitt beslut omgående.

Roger Haddad (fp)

Ledamot av nämnden för funktionshindrade

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons