Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraktfullt mot städning

Annons

Ulla Persson (s) och Mats Ericson (v) läxar upp miljöpartiet den 24 augusti för att mp i Västerås drar åt borgerligt håll, till exempel när det gäller frågan om hushållsnära tjänster.

Inom Ulla Perssons så kallade arbetarparti har man myntat begreppet "pigjobb". I hennes ombonade värld ses tydligen de som vill livnära sig genom att jobba inom hushåll med städning och liknande med föraktfull attityd. I s-samhället finns det ingen plats för "pigor".

Paret Persson-Ericson skriver om "den cyniska högerpolitik" som ligger bakom när Anders Porswald (mp) menar att lägre skatter på hushållstjänster skulle kunna vara en väg ut i arbetslivet för många nya svenskar.

För mig förefaller det mer cyniskt, det vill säga känslokallt, att som socialisterna nedvärdera dem som hellre tar ett hederligt jobb av hemtjänstkaraktär än att leva på bidrag från skattebetalarna.

Ulla Persson och Mats Ericson betraktar skattelättnader på hushållsnära tjänster som "skattebidrag". Hoppsan! Så långt har det gått bland världsrekordhållarna i skattetryck att en eventuell sänkning av en skatt ses som bidrag eller subvention. För några år sedan försvann arvsskatten. Med socialistiskt synsätt innebar detta alltså en subvention till de efterlevande!

Jag trodde i min enfald att om skatten på hushållsnära tjänster sänks så skulle till och med familjer med medelinkomster möjligen få råd att anlita hjälp. Men i Ulla Perssons och Mats Ericsons socialistiska värld skulle det betyda "att smörja redan högavlönade och välbeställda familjer".

Med fortsatt vänsterregim i Sverige kommer alltså svartjobben inom hushållssektorn fortsätta att frodas. Det blir bara de högavlönade och välbeställda som har råd att betala vitt. Skulle den borgerliga alliansen ta över efter valet kommer detta beklagliga mönster att brytas.

Tord Säfvestad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons