Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare: Låt oss bestämma lönerna lokalt

Många företag upplever en tuff tid i rådande lågkonjunktur. Det gäller att gasa och bromsa samtidigt för att möta framtiden. Att bromsa är att spara kostnader så långt det överhuvudtaget går. Att gasa innebär ett fokus på kunder och på utveckling måste ges allra största prioritet.

Annons

Att någon utanför företaget ålägger företaget kostnadsökningar är ett ovälkommet hinder. Det kan gälla skatter, avgifter men också centrala löneökningar utan samband med företagets situation. 

Nu finns debatten mellan parter på arbetsmarknaden om det finns något samhällsekonomiskt löneutrymme eller inte? 

I våra företag är det inte samhällsekonomin utan företagets ekonomi som avgör löneutrymmet. För att inte försvåra för företag i onödan känns det i högsta grad rimligt att centrala parter avstår från att tvinga på oss generella lönekostnadsökningar. 

De företag som har möjlighet öka sina lönekostnader kan vara fria att göra det. Då får vi konkurrera om arbetskraft och kompetens på marknaden. De som inte har detta löneutrymme nästa år utan som kanske hellre behöver lägga pengar på att stärka sina kundkontakter för att skapa fortsatt arbete måste kunna göra det. Det kan skapa grund för lönehöjningar för kommande år. 

När det gäller lönesättningen i företag så ska den givetvis ske på rimliga grunder, baseras på tydliga och välkända kriterier och föras i en öppen dialog med medarbetare. Formerna för detta måste också kunna variera från ett företag till ett annat och

i samspel med fackliga företrädare på företaget. Ingen seriös arbetsgivare vill ägna sig åt godtycke i lönesättningen. 

Låt oss därför utveckla lönesättningsmodeller i företagen utan att styras av centrala riktlinjer. 

Härutöver har vi alla ett utomordentligt stort ansvar att inte straffa ut de många arbetssökande ungdomarna genom att höja ingångslöner som försvårar deras konkurrenskraft. 

Parterna borde inför stundande avtalsförhandlingar lägga örat mot marken och bejaka den verklighet företagen lever i samt göra en insats för att bygga förutsättningar för fler jobb och för att ungdomar ska ges en möjlighet få arbete. 

Det finns bra exempel på ”krisavtal”, på lärlingsavtal och på omställningsstöd. Ett gott råd – lägg energi på det i stället för att strida om kronor eller procent i generella kostnadsökningar. 

butiksägare Gina Tricot

Michael Wild

vd Omniaresor

Marianne Ohlson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons