Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare: Vi har betydelse för utveckling och välfärd

Vi företagare vet och är stolta över vår betydelse för Sveriges utveckling och välfärd. Det är med glädje vi ser att allt fler också ser värdet av företagsamma människor, företagande och företag. För utan företag inga jobb, utan jobb inga skatteintäkter och utan skatteintäkter ingen välfärd.

Annons

Konkurrensen från andra företag och andra länder är stenhård. De ögonblick då våra kunder fattar beslutet att välja oss, eller någon av våra konkurrenter, är helt avgörande för oss. Men det är också sanningens minut för dig och många andra.

När vi säljer våra produkter och tjänster skapar vi resurser till den välfärd som kommer oss alla till del. Vi bidrar till välstånd framför allt genom de varor och tjänster vi producerar. Men vi bidrar också till vår gemensamma trygghet och välfärd.

När vi är framgångsrika uppstår en positiv spiral. Då skapas nya jobb hos oss och i förlängningen även i andra företag. Mer skatt kommer in till samhället.

En av vårt läns största utmaningar är att komma till rätta med mismatch och kompetensbristen i många branscher. Det behöver vi ändra på.

Ska Sverige och Västmanland kunna klara av konjunktursvängningar behövs tillgång till de kompetenser våra verksamheter behöver. Som ett led i att närma oss ungdomar och utbildningsväsende kommer flera av oss företagare under veckan träffa gymnasieelever ute i skolorna.

Vi berättar gärna vår företagarhistoria och samtalar med er om utbildning och arbetsmarknad. Kanske kan vi öka samverkan mellan utbildning och näringsliv, kanske kan vi lyfta sambandet mellan rätt kompetens och ökad anställningsbarhet?

Det är politikerna som skapar regelverk och ramar för företagande. För att förstå vår vardag och kunna diskutera rådande företagsklimat och få en förståelse för de förändringar för företagande som vi ser behövs, kommer vi denna vecka erbjuda flera av våra ledande politiker att praktisera hos oss.

Vi hoppas på bra konstruktiva samtal kring företagande och hur vi på bästa sätt kan fortsätta vara konkurrenskraftiga, kunna växa, anställa och därigenom bidra till vår gemensamma välfärd.

Kloka beslut har betydelse för framtidens samhälle.

Och kloka politiker ser värdet av företagsamma människor och förstår företagarens vardag.

Välkomna till oss!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons