Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag stoppar kvinnoföretag

Kvinnliga entreprenörer ogillar att IF Metall vill stoppa möjligheter till att ta ut vinster i välfärden.

Annons

IF Metall beslutade nyligen att de vill stoppa möjligheten för oss kvinnor som driver verksamhet i välfärden att göra det på ett professionellt sätt.

Det är mycket förvånande. Mindre än ett år sedan berättade IF Metalls Anders Ferbe i Dagens Industri om hur viktigt riskkapital och vinst är i industrin och i välfärden: ”Vår industriella erfarenhet säger oss att överskott behövs för att möjliggöra investeringar och kunna utveckla verksamheten”, skrev han då.

Nu vågar man tyvärr inte längre stå för den sunda syn på vinst som man egentligen tycks ha.

Vinst och utveckling önskas nu endast inom de mansdominerade företagen där IF Metall verkar medan vi välfärdsföretagande kvinnor ska hindras och förbjudas att skapa välfärd för framtiden.

Snarare är det bra att fler än tidigare kan ta ansvar för välfärden, framförallt många av oss kvinnor som arbetat länge inom vård och omsorg och som fått möjligheten att starta egna verksamheter.

Tillsammans med många andra anstränger vi oss varje dag för att ge så bra vård och omsorg som möjligt och samtidigt få ihop ekonomin. Som vårdföretagare får vi som mest samma ersättning som den kommunala verksamheten eller mindre beroende på respektive kommuns ersättningsnivåer.

Att vilja förbjuda och skära ner i välfärdssektorn utvecklar inte välfärden, det försämrar den. Valfrihet och konkurrens under lika villkor behövs för att alla inom välfärden ska kunna ge så bra vård och omsorg som möjligt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons