Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förtroendet för vården skrämmande lågt

Annons

Patienterna i Västmanland är de mest missnöjda patienterna i hela landet! 43 procent i hela länet har inte förtroende för vården, sämst i hela Sverige. I norra Västmanland är förtroendet än sämre. Även för besök vid vårdcentraler har Västmanland det sämsta betyget i hela landet. Var tredje patient är missnöjd. Beträffande väntetider är Västmanland näst sämst i landet och telefontillgänglighet tredje sämst i riket.

Det är bra att man är duktiga på operationer men det är en liten del av den totala sjukvården i antalet patienter räknat. Det som gör att man har tilltro till vården och ger tryggheten för människorna, var man än bor i länet, är tillgången till primärvård, korta väntetider, möta levande människor och inte behöva tala med en telefonsvarare. Den tryggheten finns tyvärr inte i vårt landsting.

Hälso- och sjukvårdsstrategen Lena Burström säger i en kommentar i Fagersta-Posten den 21 juni "Vi förstår att det har att göra med omstruktureringen". Detta beslut, som Lena Burström försvarade i Parkhallen i Fagersta inför över 4 000 Fagerstabor, var ett felaktigt beslut! Det är den enda logiska slutsatsen man kan dra av undersökningen. Varför inte erkänna det?

Alla, utom de som är ansvariga för nedläggningen i Fagersta och Sala, inser också att det nu även drabbat Västerås och Köping i form av överbeläggningar och dålig arbetsmiljö. Därför är förtroendet för vården i hela länet så skrämmande lågt. Nu fattas bara att landstingsledningen åter kommer att tala om hur bra allt är!

Rolf Blomgren

Lars Bergström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons