Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fossilbränslefritt Västmanland

Annons

Det är ovanligt varmt för att vara december. Det är inte säkert att vädret just i år beror på växthuseffekten och att hela vår glob håller på att långsamt bli varmare, eller om det är tillfälligheter. Det är dock klart att vi står inför en global uppvärmning. Risken finns att vi människor bidrar till klimatförändringar som i sin tur drabbar våra livsvillkor inte bara globalt utan också i Västmanland.

Vi har var och en, som privatpersoner och i våra andra roller, ett ansvar för att motverka den globala uppvärmningen. Inte minst har den offentliga sektorn ett ansvar för att bedriva sin verksamhet på ett sätt som är förenligt med ett långsiktigt ansvar för en god miljö. För oss innebär det att Landstinget Västmanland ska bedriva sin verksamheten med så liten skadlig miljöpåverkan som möjligt

Som företrädare för den nya majoriteten i Landstinget Västmanland ser vi det som ett viktigt mål att landstinget ska bidra till att uppnå målet om ett fossilbränslefritt Västmanland, bland annat genom att ta miljöhänsyn vid upphandlingar av egna fordon och vid upphandling av transporter och tjänster.

Det kan handla om allt från att se över hur den miljöbelastning som ändå finns från kollektivtrafiken kan minska till en ökad uppmärksamhet på att välja det minst miljöbelastande färdsättet vid tjänsteresor.

Thomas Wihman

Landstingsråd (mp)

Birgitta Andersson

Landstingsråd (c)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons