Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: Fler arbetsgivare ger högre löner

I vår löper avtalet för flertalet anställda ut och snart påbörjas förhandlingarna om nya avtal.

Annons

Det kan vara läge att utvärdera hur utfallet av de senaste lönerörelserna blivit.

En självklar utgångspunkt är att lönediskriminering av kvinnor aldrig kan accepteras. Alltför länge har det varit mer lönande att arbeta med maskiner än med andra människor.

Utifrån detta är det speciellt glädjande att det är vårdbiträden och undersköterskor i äldreboende man kanske allra mest inom hemtjänst som fått den största löneökningen åtminstone bland anställda i Västerås stad.

Kommunalarbetarförbundets ganska höga ram i det centrala avtalet har varit en faktor, men ytterst är det hur lönepotterna lokalt har fördelats som varit avgörande. Den lokala lönerörelsen har drivits av en vilja att jämna ut löne-nivåerna mellan typiskt manliga och typiskt kvinnliga arbeten.

Numera har Kommunal medlemmar anställda både i kommunala Proaros och hos andra arbetsgivare. Och det faktum att vårdbiträden och undersköterskor inte längre är hänvisade till en enda arbetsgivare har också positivt påverkat dessa gruppers förhandlingsposition.

Att vi fått fler aktörer som driver äldreboenden och hemtjänst har inte bara höjt kvaliteten inom dessa verksamheter. Den driver dessutom utvecklingen mot mer jämställda löner. Kan någon vara annat än nöjd med denna utveckling?

Bengt-Åke Nilsson

kommunalråd Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons