Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP, Hallstahammar: Bra styrning ger bra skolresultat

Var femte elev i Hallstahammar lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Dessutom slutför få av eleverna sina gymnasiestudier. Det är ett stort problem och Hallstahammars kommun hör i den här statistiken till de sämre i riket.

Annons

Sanningen är att Hallstahammars elever haft oturen att växa upp i en kommun där majoritetens politiker inte prioriterar lärarnas undervisningstid eller följer upp de bristande skolresultaten.

ust de sakerna som enligt författarna till boken ”Den orättvisa skolan” är det avgörande för elevers studieresultat. Nu har också Sveriges Kommuner och landsting (SKL) konstaterat att Bra styrning ger bra skolresultat, i en studie av 16 framgångs-rika skolkommuner.

Just styrning är det Hallstahammars kommun fick kritik för i Skolinspektionens rapport för förra året.

Inom Folkpartiet har vi tydliga mål kring skolan. Alla elever ska gå ut skolan med godkända betyg! Jag har höga förväntningar på skolan. Målet, alla godkända har kommunen redan i dag, efter stor påverkan från just Folkpartiet tillsammans med övriga Alliansen i Hallstahammar.

Det som är skillnaden är att vi är beredda att jobba för det här målet – aktivt, ihärdigt och fokuserat. Vi är beredda att använda resurserna effektivare, systematiskt följa upp resultaten, ge lärarna tillräckligt med tid för eleverna, stärka rektorns roll som pedagogisk ledare och satsa på fortbildning av våra lärare för att höja statusen på läraryrket.

Bättre och tydligare uppföljning i tidiga klasser kombinerat med insatser för ökad måluppfyllelse är något vi också kommer att genomföra. Det avgörande för en bra skola är inte mer resurser – det är tydliga mål och uppföljning och det kommer vi att ta fasta på för att skapa en rättvis skola även i Hallstahammar.

Var femte elev i Hallstahammar lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet. Det är inte tillräckligt bra. Det ska vara bra att leva och bo i Hallstahammar och för att lyckas med det behöver elevernas skolresultat förbättras avsevärt. Nu är det dags för förändring som ger resultat.

Hallstahammar kan bättre – Hallstahammar behöver förnyelse.

Anna Lundberg

ledamot av barn- och bildningsnämnden, Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons