Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: Hoppas på förändring för barnens skull

Annons

Förskolan är viktig för barns utveckling. För barn till föräldralediga och arbetssökande har Surahammars kommun valt att endast erbjuda 15 timmar i förskolan. Det är nödvändigt att barnen får vistas tillräckligt med tid för att ta till sig av pedagogiken och det sociala samspelet. Vi i Folkpartiet anser att denna tiden utökas till att i första hand bli 20 timmar.

Föräldrar och förskola ser till att barnen får en god uppfostran, lär sig och möjlighet att leka. För barnen är det betydelsefullt att de får en fungerande tillvaro såväl hemma som på förskolan. Barn till föräldralediga och arbetsökande har generellt samma behov som andra barn. Att därför begränsa deras tid på förskolan alltför mycket är orättvist. Vi anser att föräldrarna ska kunna bestämma om deras barn ska vara upp till 20 timmar i förskolan. Många av dessa barn skulle må bra och utvecklas mer med den möjligheten.

Befolkningen i Surahammars kommun minskar och antalet barn i förskolan blir färre. Det finns utrymme och resurser att ge barn mer tid i förskolan. Kommunen har förutsättningar att locka barnfamiljer till att flytta hit med förskolor och grundskolor i alla tre tätorter samt lägre priser på villor. Det är dock viktigt att kommunens politik lever upp till den egna slogan ”För barnens skull” med en attraktiv politik för barnfamiljer.

Kommunfullmäktige ska den 19 april ta beslut om vår motion om mer vistelsetid i förskola för barn till föräldralediga och arbetssökande. I barn- och bildningsnämnden, som förberett ärendet, ville alla partier förutom Socialdemokraterna att motionen skulle bifallas. Det är positivt att nästan alla partier utgår från barnens bästa, men tyvärr har Socialdemokraterna fram till valet egen majoritet i kommunfullmäktige. För barnens skull hoppas vi på en förändring!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons